Avbytare: Patrik Lippe, Robin Mårtensson, Fredrik Odell, Mathias Herrström och Nicklas Mattsson.

Johan Hellström ut - Gustav Lindquist in 81 min
Pontus Andersson ut - Fredrik Odell in 85 min
Oliver Oliveros ut - Mathias Herrström in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Fördel ÖT Smygehuk efter första kvalmatchen av två men fortfarande en lång väg att vandra. Hemmalaget gjorde en ändring i startelvan sedan senast och det var att Philip Marklund ersatte Fredrik Odell på mittfältet. Vi visste att detta skulle bli en betydligt tuffare match än den mot Grevie veckan innan då vi fått en del tips om Näsums styrkor. ÖT Smygehuk visade ingen rädsla direkt från början och tog tag i taktpinnen omgående. Ändå var det Näsum som fick matchens första läge då en forward ställs helt fri med Andreas Sonesson i målet men Andreas rusar ut och gör en finfin räddning ut till hörna. I den 11:e minuten krigar Oliver Oliveros på bra mot en försvarare och snor fräckt bollen från densamma. Oliver driver ner mot kortlinjen och spelar snett bakåt till Gustav Lindquist som säkert placerar in 1-0 och vilt jubel. Detta var Gustavs 7:e tävlingsmål i år. I den 19:e minuten kom ett anfallsvapen som vi var beredda på. Näsum fick inkast långt ner på ÖT Smygehuks planhalva och vi visste att de hade en långkastare. Inkastet kastas och en Näsumspelare når högst och Andreas Sonesson styr upp bollen i klykan och returen dimper ner och Andreas Sonesson kastar sig fram och håller bollen. Mycket nära en kvittering där. Matchen är helt jämn nu och står och väger där inget av lagen skapar någon riktigt fet målchans. I den 31:a minuten utgår André Andersson med en befarad bristning och ersätts av Patrik Lippe. I den 34:e minuten anfaller Näsum på högerkanten där uppspelet är solklart offside men frias. Bollen spelas bakåt utanför straffområdet och man får på ett kanonskott som tar klockrent i stolpen. Returen går rakt ut till en fri Näsumspelare som slår bollen i mål där Andreas Sonesson är nära att rädda men 1-1. Nu höjer ÖT Smygehuk tempot igen. I den 40:e minuten skjuter Johan Hellström ett skott som via en försvarare tar i stolpen och ut till hörna. I den 41:a minuten slår Gustav Lindquist en utsökt inåtskruvad hörna som går över alla på första stolpen inklusive målvakten till en helt fri Christian Ahlström som från nära håll enkelt kan bredsida in 2-1 och ny ledning för hemmalaget. Detta var Christians 9:e tävlingsmål i år. ÖT Smygehuk går till pausvila stärkta av det sena ledningsmålet. Den andra halvleken hinner precis börja och det är hemmalaget som tar kommandot direkt. I den 47:e minuten slår Patrik Lippe en underbar boll på djupet till Oliver Oliveros som kommer en mot en och Oliver skjuter från distans men bollen går över. ÖT Smygehuk fullständigt kör över Näsum under de inledande 20 minuterna av andra halvlek och gästerna hänger inte alls med. I den 59:e minuten startar Sebastian Kristensson en dribblingsräd i Näsums straffområde och får fram bollen till Oliver Oliveros som får på ett vänsterskott som tar i stolpen och ut via målvakten till hörna. I den 60:e minuten slår Pontus Andersson en hörna som nickas bort av försvaret. Adam Norén jagar ikapp bollen och slår in bollen på nytt i straffområdet till Sebastian Kristensson som vänder upp och enkelt placerar in 3-1. Detta var Sebastians 4:e tävlingsmål i år. ÖT Smygehuk är inte nöjda och fortsätter pressa på. I den 62:a minuten startar mittbacken Adam Norén ett anfall när han driver upp bollen och in på Näsums planhalva. Adam hittar Pontus Andersson ute till höger och Pontus driver förbi sin bevakare och tar sig inåt i planen där han från 20 meter avlossar ett fint skott som går in i bortre burgaveln utan chans för målvakten till 4-1. Detta var Pontus 6:e tävlingsmål i år varav 3 har kommit i kvalet. ÖT Smygehuk fortsätter ösa på framåt och det tar ett tag innan Näsum hämtat sig från chocken och kommer in i matchen igen. Under slutkvarten gör hemmalaget 4 byten då det var många trötta ben på plan. En viss osäkerhet sprider sig men Näsum skapar inget nämnvärt. Inte förrän i den 87:e minuten. Ett nytt inkast en bra bit in på ÖT Smygehuks planhalva kastas mot första stolpen där ett Näsumhuvud når högst och nickskarvar mot bortre där Andreas Sonesson lyckas rädda första skottet men returen slås in från nära håll till 4-2. Nu pressar Näsum på för ytterliggare reducering. I den 91:a minuten spelar Fredrik Odell fram bollen till en helt fri Robin Mårtensson. Målvakten rusar ut och Robin försöker vicka bollen förbi målvakten och lyckas men bolluslingen går även tätt utanför stolpen. Matchen slutar med en 4-2 seger för hemmalaget vilket ger en liten fördel i returen på lördag. Igen, många var duktiga där Pontus Andersson verkligen hittat målet i kvalet med 3 fina distansskott. Mittbacken Adam Norén har blivit en riktig poängmaskin har har bara i de två kvalmatcherna svarat för 4 poäng fördelade på 1 mål och 3 assists. Sebastian Kristensson brukar jobba i det tysta och inte omnämnas så mycket. Mot Näsum var dock Sebastian en av våra främsta och svarade återigen för ett mål i kvalspelet. I nästa match som definitivt är årets sista tävlingsmatch väntar returen borta mot Näsums IF på lördagen den 27:e oktober 14:00 på Öllervallen.